de jacht
Door: Nienke en Michel
Blijf op de hoogte en volg Nienke
06 Oktober 2006 | Zwitserland, Bern
Hier weer even een berichtje van uit het mooie herfstachtige Engadin.Je kan merken dat de zomer voorbij is. Bladeren vallen van de bomen en de lariksen verkleuren mooi.
De eerste Sneeuw ligt al op de toppen, en dat geeft een mooi contrast.
de rust is ook weer een beetje terug gekeerd.Het was een zeer druk seizoen met erg veel werk. zowel voor Nienke als Michel. Nu is het vrij rustig maar volgende week en de week daarop(laatste 2 weken van Oktober) wordt het nog druk en daarna gaat het hotel dicht en gaan we voorbereidingen treffen voor de winter. het hotel en alles daar buiten wordt winterklaar gemaakt en de bussen komen ook weer op winterbanden.
Nu genieten we nog even van de rust. Vanmorgen om 06.00uur ben ik mee geweest op de niederjacht (hazenjacht met de hond).Samen met Conrad (buurman) en Prisca en aika de hond zijn we richting Ramosch gereden en daar omhoog gelopen.
Aangezien ik nog niet zo getraind ben viel het alles behalve mee. bloed zweet en tranen.
Om 07.30u werd de hond losgelaten en binnen 2 minuten had hij een hazenspoor. Hij ging enorm te keer met blaffen en rennen.
de hond loopt gemiddeld 9 min tot 15 min achter op het spoor.
Het geblaf werd steeds minder sterk dus we moesten klimmen omhoog. de haas had het hazenpad gekozen, en wel berg opwaards.
prisca is haar eigen weg gegaan...en plotseling ..pang pang....en weer een stilte. prisca had een poging gewaagd maar helaas.Het enige dat we hoorden was een blaffende hond die steeds dichterbij kwam.
Conrad zei me dat ik stil moest zitten en op letten want de haas kon zo te voorschijn komen. Dat kon hij horen aan het geblaf vd hond.
En ja daar kwam ie...... de rest zal ik achter wegenlaten voor de mensen die hier niet zo van houden.
ben je nieuwsgierig hoe het afloopt...kijk even op http://michelnienke.fotopic.net
na thuis komst heb ik even een paar uurtjes geslapen .
`t was een zware dag
06 Oktober 2006 - 17:32
Gerben Rossel:
Hallo daar, eindelijk weer eens een berichtje van mij. Klink erg vermoeiend dat jagen. Hier is het erg regenachtig en ook voor de komende dagen. Groetjes daar en wie weet tot ziens in Nederland of in Zwitserland. -
07 Oktober 2006 - 09:54
Hans Stupers:
Ik moet je echt een schop onder je kont komen geven, zodat je weer in conditie komt. Volgende keer zou jij de haas moeten gaan opjagen.
grt,
Hans -
07 Oktober 2006 - 13:14
Jan Al:
leuk bericht Mies maar pas op dat je niet zelf het haasje wordt Groetjes!! -
08 Oktober 2006 - 16:08
Gerri En Jelle:
Hoi Nienke en Michel
Het water loopt me al in de mond bij het zien van de foto"s van het aangeschoten wild. Nou we komen a.s. zaterdag graag eten. Dit weekend, dus nu, ben ik op m"n werk en ben me ff in julle aan het verdiepen.Het lijkt me echt verslavend om daar te zijn. Moet ik nou een lange onderbroek aan of valt het nog mee met de kou. Groetjes en tot zaterdag dan komen we met mijn zus!!!!en Fre -
10 Oktober 2006 - 10:22
Elise:
Wat een leuk en lekker bericht, ziet er goed uit die foto's! Ook onwijs leuke foto's trouwens van Barcelona (zie dat je het borrelen nog niet verleerd bent Nienke!!) en van die jachthut. Wat super romantisch! Ik ben af en toe wel erg jaloers op jullie hoor, wat moet het super zijn om in zo'n mooie omgeving te wonen en te werken!
Bij ons ook alles goed. Zijn net terug van een lang weekend Parijs samen met Hessel zijn ouders en broer. Erg leuk en gezellig. Heel veel gezien en gewandeld. Nu weer aan het werk! Catering gaat erg goed. Kan nog steeds wel dukker, maar goed zijn nog maar 1 jaar bezig en moeten nog een beetje een naam krijgen in A'dam, maar gaat steeds beter!
Laten we elkaar snel weer eens even mailen voor een (nog) uitgebreid(ere) update en misschien kunnen we dan ook echt eens iets afspreken!!
Liefs Elise en Hessel -
11 Oktober 2006 - 18:52
Thomas En Willemijn:
Wij kunnen daar wel tegen hooor! Stoer hoor!
Liefs -
28 Oktober 2006 - 15:21
Else:
Nienke!! Hoooooooooi, ik verveel me dus jij moet wat verzinnen....
haha, hoooooi, ik ben het. Hoe gaat ie daar met jullie? Hier in nederland is het druilerig en ik heb grote drang om weg te gaan. Ga zeer binnenkort wel weer Rian opzoeken dus dan kom ik zeker even bij jullie langs! groetjes Else -
14 November 2006 - 17:59
Ad:
Michel!wel genoeg blijven bewegen hoor. En mooi dat het wild niet aangeschoten is, maar gewoon geschoten! ik hoop dat hij goed gesmaakt heeft (of was dat genot voor de buurman weggelegd?)
tot een volgende weer!
groeten!