Auto, wandelen en foto\
Door: Nienke & Michel
Blijf op de hoogte en volg Nienke
14 Juli 2005 | Zwitserland, Bern
Het is alweer donderdagmiddag en over ruim twee uurtjes moet ik beginnen. Michel heeft een splitdienstje. Dus we zijn nu van het mooie weer aan het genieten, jawel de zon heeft ook zijn weg gevonden naar het Unterengadin, eindelijk.
Dinsdag hebben we onze nieuwe auto opgehaald. Vorige week hebben we rondgekeken op internet en rondgereden in Davos en Umgebung om daar te zoeken naar een auto. We wilden eigenlijk een gele fiat panda 4x4, die konden we helaas niet vinden, dus nu is het een Mitsubitshi Outlander 4x4 geworden. Ietsjes groter en steviger en ook een klein tikkeltje duurder, maar dat mag de pret niet drukken. Dinsdag dus opgehaald en hij rijdt als een trein. Super. Het laatste stuk van de Fluela ben ik naar beneden gereden, en Michel vond dat ik behoorlijk had reed. Dat doe ik niet, dat doet die auto, hij rijdt iets harder dan je denkt, dus daar moeten we nog even een beetje rekening mee houden op de bergwegen.
Gisteren eindelijk een dagje vrij waarop we niets hoefden te regelen en dat was ook wel errug lekker. Dus met de auto naar Guarda gereden. Een heel mooi klein authentiek Engadiner dorp. Daar een beetje rondgehuppeld, mooie foto's van de huisjes gemaakt en op de markt van de plattelands vrouwen geweest. Met home-made taarten en pasta's. Daarna zijn we gaan wandelen. Niet zo lang was de bedoeling, naar een hut en dat zou een uur en drie kwartier zijn. Lekker om te beginnen. Maar het lopen ging wel lekker, dus toch maar iets verder en hoger gelopen. Bij Alp Suot uitgekomen, een klein geitenboerderijtje, daar kon je heerlijk koele geitenmelk drinken. Even gezeten daar, een bammetje gegeten even met de hond geknuffeld en toen weer terug. 3 verschillende wegen die we konden nemen. Dezelfde, of aan de andere kant van het watertje of nog 200 meter hoger klimmen en dan bijna 600 meter dalen. Voor het laatste gekozen en dat was natuurlijk best pittig. Het omhooglopen over een smal pad door de weilanden, maar omlaag door het bos, was toch iets zwaarder. Al met al hebben we ruim 4 uur gelopen. Was zeker de moeite waard.
Terug in Guarda op een terras geploft een eerst maar een heerlijk koel biertje gedronken met een kom soep. Even bijtanken.
Dat is natuurlijk funest, want dan krijg je een gigantisch inkakmoment. Daarna naar de auto gestrompeld en naar huis gereden. Even een uurtje slapen en toen weer naar Dominique en Conrad om te eten. Was gezellig.
En vandaag dus alweer werken. De spierpijn valt gelukkig mee, misschien dat het morgen erger wordt, maar dat zien we dan wel weer.
De verhuisdatum is trouwens ook bekend.
1 augustus komen ze de spullen inladen om ze op 4 augustus 's morgens om 8 uur weer uit te laden. Wij komen waarschijnlijk zaterdag 30 juli naar Den Bosch en vertrekken de 2e of 3e weer.
Dit was het wel weer voor nu. Tot gauw!!
Groeten, Michel en Nienke
Vergeet niet op de foto-site te kijken voor nieuwe foto's, http://michelnienke.fotopic.net
14 Juli 2005 - 12:04
Mama/Petra:
Leuk bericht...jullie genieten zo te lezen! Was toch de bedoeling....toch? Kijk er naar uit jullie weer te zien in Nederland! -
14 Juli 2005 - 12:55
Bert Vd Veen:
Mooie kar hoor, veel rijplezier ermee. Trouwens: leuke stukjes tekst & foto's. -
14 Juli 2005 - 17:42
Gerben:
Klinkt inderdaad als een lange wandeling. Was zelf denk ik met de 4x4 gegaan, maar ja. Veel plezier en tot ziens -
15 Juli 2005 - 12:14
Suus:
mis ik iets. Ik kan jullie 4x4 niet vinden tussen de foto's? hebben jullie er wel echt een gekocht???? Ik wil bewijs!!!!!
Super mooie foto's ik hoop dat ik dit jaar ook rond kan dartelen in dat gebied
x tot snel -
20 Juli 2005 - 07:09
Simon F:
Hee lieve mensen, hoe gaat ie. Hier redelijk goed de aankomende vakantie begint te kriebelen, maar het probleem is dat ik nog 2 weken moet werken, maar ja. We hebben wel enorm veel zin om te komen, ik ga weer even aan het werk. hoor van jullie groeten s en r -
20 Juli 2005 - 14:54
Annemiek:
Hoi! ik ken jullie niet,maar heb vroeger erg veel tijd doorgebracht waar jullie nu zitten! ontzettend leuk om al die dingen terug te zien en over te lezen! Mochten jullie toevallig de familie (reto) Buchli tegenkomen of Lucrezia Vital (vroeger in Chasa di Schuolo) doe ze dan de hartelijke groeten!! -
20 Juli 2005 - 14:58
Annemiek:
20 Juli 2005 - 17:05
Diny En Chris:
Leuke foto's, lijkt me een schitterend wandel gebied. We blijven jullie volgen. Groetjes -
24 Juli 2005 - 20:06
René:
Servus,
Toffe auto en blijkbaar ook een mooie omgeving.Jullie redden het wel. Succes, René -
28 Juli 2005 - 18:04
Arno:
Joho....Wat een mooie omgeving daar. Michel als je een keer ziek bent dan bel je maar, dan val ik wel voor je in. Succes met alles en we bellen. -
23 Augustus 2005 - 10:19
Adkleijzen@home.nl:
Beset Michel en Nienke heel veel succes volg met belangstelling jullie dagboek
Groetjes ad en leo