weer ff een update
Door: Nienke & Michel
Blijf op de hoogte en volg Nienke
28 September 2005 | Zwitserland, Bern
Nou je kan merken dat de herfst begonnen is. De bomen beginnen langzaam te verkleuren en de temperatuur daalt in de nacht al richting het vriespunt. gelukkig voelt het niet koud aan. met 10 graden kun je makkelijk nog in je trui naar buiten.
De 1e sneeuw is ook al gevallen zie foto in het album op deze site. Die sneeuw heeft nienke doen kriebelen......want ze heeft vorige week al geskied met Susanne(m,n Zussie) en jan-joost(neef)en Jan (oom) in het Kaunertal op de gletscher. Het was de opening van het seizoen en ze waren maar met 8 personen op de piste en een russisch nationaal skiteam. dus lekker rustig !!
Ik kon helaas niet mee omdat mijn knie overbelast is en ik rust moet houden vd dokter...(BALEN dus)
Vorige week ben ik nl mee geweest op de jacht. was erg leuk. slapen in een klein hutje boven in de bergen met nog 5 jagers.
Half 6 opstaan en 6.15 uur weg. Beetje sluipen door de bossen en hopen dat je wat tegen komt....Helaas Niks. maar ja die beesten zijn ook niet dom. Een paar dagen later kregen we een telefoontje dat Remo een Gems geschoten had en of we intresse hadden in het vlees...? mmmwoa dat hebben we wel. Dus vanmiddag zijn we bij de slager geweest om de geslachte gems vacuum te verpakken. Nu hebben we voor ruim 1/2 jaar aan vlees..(schnitzels,fondue, worst..en andere lekker lapjes.
Ja het klinkt allemaal een beetje bizar en hard maar zo is het leven hier nou eenmaal. men leeft hier van de jacht...en wild zit er genoeg.
Verder gaat het allemaal prima hier. Onze verjaardagskalender waar iedereen die op ons afscheidsfeestje zijn/haar naam heeft opgezet om een kaartje te krijgen, werkt nog niet echt optimaal. Onze excuses hiervoor, iedereen die we vergeten zijn SORRY!!!! Het zit nog niet helemaal in ons systeempje.
Met een beetje mazzel kunnen wij hier in november ook aan het werk blijven, dus komt er in ieder geval brood en aardappels op de plank voor bij de gems.
Over drie weken zijn we weer even in Nederland om de handtekening te zetten onder ons verkoopcontract (of hoe dat ook heet) en dan zijn we daar ook weer van af!
Waarschijnlijk komen we dan de eerste maanden niet meer naar Nederland. We gaan in november een paar dagen op vakantie naar Italië, Toscane. en verder een beetje skien, wat heel vervelend is natuurlijk, een beetje werken en een beetje jagen, op haas dit keer.
Nou, dit was het wel weer voor nu, we gaan vanavond proberen foto's te maken van het huis en deze op de site te zetten, moeten we eerst nog opruimen........
Gruëtzi, Bun di en Ciao!!!!
Michel en Nienke
28 September 2005 - 15:08
Elise:
Wat een superleuk bericht weer!! Leuk om te lezen dat het jullie zo goed bevalt! Alweer op de skies gestaan dus, ben jaloers!!
Wij zijn inmiddels al weer helemaal "gesettled" in Nederland. Onvoorstelbaar dat dat zo snel gaat. Alsof je nooit bent weggeweest...
Waren heel erg druk bezig met het opzetten van een eigen cateringbedrijfje in Leeuwarden toen we toch ineens de kriebels kregen! Hebben besloten om dat plan nog maar even een paar jaar in de kast te leggen en naar Amsterdam te vertrekken. Hebben een heel leuk aanbod gehad een aangenomen van een cateraar daar en verblijven vanaf volgende week al in A'dam! Nu nog een huisje vinden en dat lijkt makkelijker dan dat het is! Komt vanzelf, we maken ons absoluut niet druk. (Dat hebben we goed geleerd in ZA!!!)
Heel veel plezier en tot mails! X Elise -
05 Oktober 2005 - 12:02
Roland En Karin:
Het bericht en de foto's zijn heel erg leuk en goed te lezen dat het met jullie ook oke is en bedankt voor het kaartje tot over een paar weken.groetjes Roland en Karin