Nieuwe auto - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Nienke Michel & Youri - WaarBenJij.nu Nieuwe auto - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Nienke Michel & Youri - WaarBenJij.nu

Nieuwe auto

Door: Nienke en Michel

Blijf op de hoogte en volg Nienke

16 Februari 2006 | Zwitserland, Bern

Hallo Allemaal,

Eindelijk weer eens een berichtje uit het mooie witte Sent! Het heeft lang geduurd, maar ja, we hebben dan ook niet echt veel meegemaakt. En om iedere keer weer over het mooie weer en het vele skien te schrijven, gaat ook vervelen.

Maar ja, we krijgen half maart een nieuwe auto. We waren wel een beetje uitegeken op deze en hij had ook al weer ruim 30.000 km gelopen en michel had een kras op de bumper gemaakt. Waar ik niet zo blij mee was, dus heb de auto maar volledig total loss gereden.
Ik ging een paar weken geleden 's nachts om half twee vanuit Sinestra wat gasten ophalen uit Sent. Bijna in Sent aangekomen kijk ik even naar links beneden op de parkeerplaats of ze er al zijn. De weg was behoorlijk ijzig. Ik kwam toen met mijn rechter voorwiel tegen de helling op, de achterkant raakte uit het spoor en schoof dwars de weg op, waarin ik in paniek ipv naar de weg, de helling op stuurde en dat gaat dus niet! Boem op de zijkant en verder gerold op het dak. Daar hing ik dan in de auto gordels op zijn kop. Het raam aan mijn kant was gelukkig kapot gesprongen dus daar kon ik door naar buiten. Was wel blij te ervaren dat mijn hersenpan mijn emoties ff uitschakelde om heel cool de autogordels los te maken en naar buiten te klimmen. Maar dan komt dus wel de schrik! Kut, dit is niet zo mooi. Michel gebeld, die is meteen gekomen. Hij dacht dat ik nog verder naar beneden was gerolde, scheelde niet veel maar is gelukkig niet gebeurd. Sinestra gekomen om de gasten op te halen. en ik naar huis. Heb toen anderhalf uur bij Ruth gezeten thee drinken, was een beetje in shock en besefte niet helemaal wat er gebeurd was.
's Nachts prima geslapen. De volgende dag maar thuis gebleven van het werk. was wel een beetje moe.'s avonds weer auto gereden en dat valt dan nog best tegen. Maar ja, ik zal wel moeten. Nu gaat het weer stukken beter met het rijden.
De auto was helaas niet meer te redden. Gelukkig waren we goed verzekerd en krijgen we het aankoopbedrag min 1000 frank eigen risico terug. Dus niks te klagen. Meteen maar een nieuwe gekocht. Tweedehands was niet echt veel soeps te krijgen, en we hebben er toch snel een nodig. En een Nieuwe was dan de beste optie. Het wordt weer dezelfde, alleen nu donkergrijs, iets luxer en met spikes dit keer, zodat als het ijzig is je iets meer grip hebt. Als het goed is krijgen we hem midden maart.

Verder weinig te melden, heel veel mooi weer gehad, en vandaag weer een goeie 30 cm verse sneeuw! errug fijn, want de voorjaarsvakantie staat voor de boeg en dan komen er veeeeeel gasten. Hopen dat we zelf ook nog een beetje vrij zijn aankomende twee weken, maar dat zal niet veel zijn.

Nou lieve mensen, wij zijn benieuwd hoe het met jullie in Nederland gaat en horen graag van jullie!!

Groeten uit een wit, nu bewolkt maar altijd mooi Zwitserland.

Michel en Nienke

• 16 Februari 2006 - 14:31

Karen & Mannen:

Hé wat een ervaring weer! Gelukkig maar dat je niet naar beneden bent gerold!

Enne... over die sneeuw! Nog even en dan komen wij met de mannen de boel in Scuol en Sent onveilig maken... dus maar hopen dat er nog genoeg sneeuw ligt dan... al vermoed ik dat dat niet echt een probleem zal zijn gelukkig!!

Groetjes vanuit een regenachtig Ede!

• 16 Februari 2006 - 18:41

Rinus:

Gelukkig dat je het er zo goed hebt afgebracht. Hier is ook niet veel te melden. We hebben een nieuw buurjongen, Kyan. En ook wij hebben een andere auto, een kangoo van drie jaar oud want meer kunnen wij niet betalen. Ja en dan wordt het natuurlijk weer carnaval. Langzaam kleurt ons huis rood wit geel en neemt de spanning toe.
    We nemen er één op jullie

Groet
    vanuit het beatrixpark

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

• 16 Februari 2006 - 18:42

Hans Stupers:

Gelukkig allemaal goed afgelopen. Je hebt er verder ook geen klachten aan over gehouden? Jammer van de auto, want hij was zo mooi (jaloers). Maar gelukkig dezelfde weer gekocht (alweer jaloers). Veel plezier nog.

p.s. komen jullie 19 mei ook op onze bruiloft?

• 16 Februari 2006 - 18:53

Van Vliet Vergeet Je Skatebord Niet !:

Als de buurman aan de gang gaat kan ik niet achterblijven natuurlijk.
    Ik was al op de hoogte van de nieuwe aanwinst maar het belangrijkste is dat er geen gewonde gevallen is. Zoals ik begrepen heb alleen geschrokken en verder nog gezond. Gelukkig maar ! Veel sneeuw pret en we spreken elkaar. Gr beatrixpark

• 17 Februari 2006 - 10:12

Ad:

Nienke, niets van aantrekken, dit heet gewoon leergeld. en een auto is maar blik en je gezondheid is altijd het belangrijkste. groeten!

• 17 Februari 2006 - 11:16

Elise:

Hé Nienke en Michel!

Jeetje wat een verhaal. Gelukkig dat je er zo goed vanaf bent gekomen, dat had heel anders kunnen zijn! En hoe cool je dat verteld, typisch de altijd positieve Nienke! Verder alles goed met jullie? Hier gaat het helemaal goed. Ons eigen bedrijfje begint echt lekker te lopen. Hebben net een heel groot prtoject aangenomen bij het Van Gogh museum van 3 maanden (!!). Helemaal super en een ontzettend leuk project. Verder zijn we ook lekker druk met onze eigen kleinere partijen, zoasl diners en lunches. Helemaal leuk! Zal snel een uitgebreide mail sturen met een update!

Veel liefs Elise

• 17 Februari 2006 - 14:24

Karen (o, O, Je Nichtje):

Wat een geluk heb je gehad, Nienke. Hopelijk gaat het alweer een beetje. Hier in Nederland gaat het allemaal prima, maar wel spannend. A.s. donderdag vertrek ik nl voor 3,5 maand naar Suriname om stage te lopen. Daar zullen we ook een site van bij houden net als jullie. Ik ga maandag nog even langs bij oma om doei te zeggen.

Succes nog en tot mails.
    x Karen

• 20 Februari 2006 - 05:51

Willemijn En Thomas:

Jeetje wat een verhaal.... Ik weet helemaal hoe het is. Doe je het rustig aan?

terwijl jullie in de sneeuw zitten zijn wij nu lekker in Vietnam (natrang) Onze berichten staan op wiltom.waarbenjij.nu. Ik heb denk ik niet het goede e-mailadres in de mailinglijst daarvan staan!

We genieten hier volop, bel je in de eerste week van maart!

dikke kus!

• 20 Februari 2006 - 05:51

Willemijn En Thomas:

Jeetje wat een verhaal.... Ik weet helemaal hoe het is. Doe je het rustig aan?

We genieten hier volop, bel je in de eerste week van maart!

dikke kus!